top of page

MTIF's historie

Idrætsforeningen MTIF er en sammenlægning af Møldrup IF og Tostrup IF, som trådte i kraft 1. januar 1972.

Moderklubberne blev stiftet i henholdsvis 1931 og 1943.

Møldrup IF spillede oprindeligt sine kampe i anlægget, hvordet nuværende plejehjem idag er placeret.

Her rådede klubben over et klubhus, hvor spillerne efter kampen kunne få et bad, dog kun i koldt vand. Skulle de have varmt bad, var de nødt til tage over på badeanstalten på Møllegade, som efter datidens forhold var lidt af en luksus.

Møldrup IF deltog i JBU's turnering og i en sommerturnering med navnet Vesthimmerlands idrætsforbunds faneturnering. Denne blev vundet af Møldrup IF blev vundet adskillige gange.

Nyt stadion

Den 10. juni 1960 tog klubben et nyt stadion ved skolen i brug. Omklædning og bad foregik i gymnastiksalens omklædningsrum på skolen.

Da hallen blev bygget i 1972, fik klubben dels nye omklædningsrum, samt et lille lokale i hallens kælder, som hurtigt gik under navnet rottehullet - et hyggeligt men trangt sted, hvor der blev tilbragt mange gode stunder.

Med sammenlægningen i 1972 opstod en forening med mange idrætsgrene på programmet: fodbold, volleyball, håndbold, badminton, gymnastik og teater. 4 år senere blev Møldrup Gymnastikforening oprettet, og dermed fik gymnastik sin egen forening.

Første spadestik til et nyt klubhus blev taget april 1989, og alt byggearbejde blev udført af frivillige. I november samme år stod huset klar til indvielse.

 

Profiler

MTIF's 50 års jubilæum i 1981 blev fejret med en stor fest i hallen. Her blev 7 personer udnævnt til æresmedlemmer:

Kristen Haurits

Karen Ambrosius

Marius Nielsen

Villy Glerup

Holger Nielsen

Borge Jacobsen

Jens E. Bisgard

60 års jubilæet 10 år senere blev markeret med en reception i klubhuset, og ved den lejlighed blev der udnævnt 4 nye æresmedlemmer:

Ove Pedersen

Gunner Allentoft

Tage Lauridsen

Harry Haurits

I seniorafdelingen er det værd at fremhæve en enkelt spiller af en særlig årsag.

Ole "Granly" Nielsen har modtaget fiduspokalen 16 gange i træk pa klubbens førstehold fra 1984 - 1999.

Der er yderligere en person som bor nævnes i denne sammenhæng, Børge Sørensen (i daglig tale "BS"). Børge arbejdede i og for foreningen siden 1962, hvor han sad i bestyrelsen flere gange, var ungdomstræner i en årrække og de sidste mange år var han kampfordeler samt stod for rengøringen af klubhusets omklædningsrum.

BS modtog i 1997 JBU's sølvnål, og han er også æresmedlem i klubben.

Højdepunkter

MTIF har i alle årene bevaeget sig omkring serie 3

0g i flere omgange været i Serie . I 1986 var der hele fire Serie 2-hold i

Møldrup Kommune, og derfor blev der taget initiativ til at lave en "dynamitpulje" som udover at spille om JBU-points, også spillede om dynamitpoints til 100 kr. stykket. Dynamitpuljen fungerede i flere år med skiftende klubber som aktører og med Sparekassen i Skals som sponsor.

MTIF's hovedsponsorer:

Min_Købmand.jpg
XL-MøldrupLogo.jpg
VB-logo-primaer-CMYK.jpg
bottom of page